2014. március 11., kedd

X. EKE-gyereksíverseny Borszék, 2014. március 8.




     Március 8-án szervezte meg a tizedik EKE-gyereksíversenyt az EKE–Kolozsvár 1891 – de ezúttal nem a megszokott helyszínen, a Kolozs megyei Kisbányán, hanem Székelyföldön, Borszéken, a Reménység sípályán.



    
      100 gyerek jelentkezett be a versenyre, közülük végül 97-en álltak rajthoz Borszékról (11 versenyző), Gyergyószentmiklósról (35), Kolozsvárról (40), Maroshévízről (2) és Marosvásárhelyről (9) – rekordot jelent ez az összlétszám. Idén legtöbben az 5–6 éves korcsoportban indultak, a fiúknál 16-an, a lányoknál 14-en. A legkisebb versenyző a borszéki, 2 éves 11 hónapos Péterffy Gergő volt, aki idén még édesapja segítségével ereszkedett le a kb. 200 m hosszú pályán, az Elekes László és Zöld Imre gyergyószentmiklósi síedzők által kitűzött 20 kapu között.



      A verseny végén Borszék város önkormányzata ízletes bográcsgulyással vendégelte meg a résztvevőket a Tündérkert vendéglőben, ugyanakkor támogatásukkal a nőnap alkalmából a hölgyek ingyen használhatták a sífelvonót.



      A díjkiosztás végén tombolasorsolásra került sor, a kolozsvári Telemark Sportegyesület három gyereknek, a borszéki önkormányzat pedig további két gyereknek ajánlott fel ingyenes táborozási lehetőséget Borszéken.


             A verseny jó hangulatban, egy közös gyerekfotó elkészítésével zárult.

      A rendezvény sikeres lebonyolításáért köszönet illeti a Borszéki- és a Gyergyószentmiklósi Síegyletet, a gyergyószentmiklósi Sportiskolát és a gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentő Csapatot a verseny megszervezésében nyújtott segítségért, Borszék város önkormányzatát, valamint a támogatókat: Epinvest Kft., Power Belt Kft., Natura Travel Kft., Media Contur Advertising Kft., Happy Park, Mormota webáruház, Mark House Kft., Kertimag Kft., Idea Plus Kft., Wedas Kft., Ábel kiadó. (Veres Ágnes)

 Részletesebb beszámoló az Erdélyi Gyopár 2014/2. számában.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése